Aangesloten bij Kwaliteitsregister Paramedici en NVLF, de beroepsvereniging van logopedisten

De praktijk

De praktijk is in 1985 opgericht door Brigit van de Wiel

In de loop der jaren heeft zij zich als all-round logopedist gericht op de behandeling van zowel kinderen als volwassenen. Door middel van voortdurende na- en bijscholing zorgt zij ervoor op de hoogte te blijven van de nieuwste visies en behandelmethodes binnen de logopedie. Zij is van mening, dat een goede omgang met de cliënt essentieel is voor het slagen van een behandeling. Zij streeft naar een prettige en plezierige samenwerking met de cliënt, of dit nu een kind of een volwassene is, en met diens naaste omgeving. Zij werkt veel met kinderen met spraak- en/of taalproblemen en met volwassenen met alle mogelijke stem- keel en slikklachten. Ook het behandelen van spraak-/taalproblemen gerelateerd aan neurologische aandoeningen (afasie/dysartrie) behoort tot haar specialisaties. Bovendien is zij gespecialiseerd in het behandelen van problematiek, gerelateerd aan de ziekte MS.
Brigit werkt op de hoofdlocatie in Uden en op medische indicatie ook bij cliënten aan huis.

Samenwerking met Eline van Willigen

Sinds mei 2000 werkt Brigit samen met collega Eline van Willigen. Ook zij is all-round logopedist en volgt voortdurend cursussen op allerlei gebieden en daarbij is zij, door middel van diverse bij- en nascholingen, gespecialiseerd in sensorische integratie, voedingsproblemen bij baby’s en jonge kinderen en in dyslexie. Het afwisselend werken met volwassenen en kinderen ziet zij als een creatieve uitdaging. Zij houdt ervan om creatief bezig te zijn met de inhoud van de behandelingen en doet dat door in te spelen op de actualiteit. Bij kinderen werkt zij in thema’s van het seizoen, of aansluitend bij thema’s van de klas. Bij volwassenen sluit zij graag aan op interesse of werkgebied om de inhoud van de behandeling nog meer te laten slagen.
Eline werkt in Volkel en in Odiliapeel en gedeeltelijk ook in de hoofdpraktijk in Uden.


en met Renske Damen

Renske Damen is all-round logopedist en sinds september 2016 werkzaam bij Logopediepraktijk Van de Wiel. Naast logopedist is zij ook leerkracht, een perfecte combinatie.
Dit betekent dat zij ervaring heeft in het werken met kinderen en kennis heeft van pedagogiek, leervermogen en opvoeding. Om up-to-date te blijven volgt ze na- en bijscholing en zij heeft zich o.a. gespecialiseerd in meertaligheid. Ook is zij bekend met de behandelmethode OMFT, die wordt ingezet bij het behandelen van afwijkende mondgewoonten.
In de logopedische behandeling vindt zij de samenwerking met de cliënt van groot belang.
Door samen oplossingsgericht te werken en te denken in mogelijkheden in plaats van problemen, worden doelen zo snel mogelijk bereikt.
Renske werkt op de hoofdlocatie en op de beide nevenvestigingen in Uden.


Succesvolle Audit

Begin december 2018 hebben wij met goed gevolg en met een dikke 10 de audit behaald.
We zijn door extern kwaliteitsbureau HealthCare Auditing getoetst en beoordeeld en onze praktijk is volledig up-to-date en kwaliteits-proof.
We voldoen met de gehele praktijk aan alle wetgevingen en kwaliteitseisen.
We voelen ons geprikkeld en spannen ons in om dat zo te houden.
Wij willen graag dat iedereen zich bij ons in goede handen voelt.Let op
:
Vanaf januari 2020 zal de praktijk niet meer gevestigd zijn aan de Oliemolenstraat, maar op een ander adres: Velmolenweg 3, 5401 HL Uden. Tel nr. is ongewijzigd.
Zie voor uitgebreider bericht de homepagina onder 'Berichten'.

  Sinds 2018 hebben wij ook praktijk in Uden-Zuid: Wislaan 219 en in Uden-Oost: Germenzeel 500. Renske Damen is op beide locaties werkzaam.


In onze praktijk...

... bieden wij onderzoek, behandeling, begeleiding en advies aan mensen, die problemen ondervinden bij het communiceren. Alles wat te maken heeft met het begrijpen en produceren van gesproken (en soms ook geschreven taal) is onderdeel van ons werkterrein.

en...

... verder richten wij ons ook op het verbeteren en verhelpen van slik- en van ademproblemen. Over de diverse soorten problemen en klachten kunt u meer lezen onder het kopje 'soort klachten'


Text

"Wij gaan iets verder dan het achterste van onze tong"